Beperking bedrijven & risicovolle branches

De markt is altijd onderhevig aan ontwikkelingen. Door signalen bij inkomende post zien we met regelmaat ontwikkelingen bij klanten, bedrijven en branches. Ons klantenportfolio is breed en daardoor zien we bepaalde 'trends'. Vaak in negatieve zin. Denk hierbij aan brieven van (gerechts)deurwaarders of incassokantoren. Dit kan leiden dat sommige branches in bepaalde periode(s) slechter presteren. Hierdoor kan een beperking ontstaan vanuit Vrijdaggevoel. In bepaalde periodes kan het hierdoor zijn, dat we bepaalde ondernemingen tijdelijk weigeren. Op deze pagina kan men zien welke bedrijven dat zijn. Hoelang de beperking is kunnen we in vooruit niet zeggen. Zolang de beperking op deze pagina staat, is die van toepassing. Onze excuses voor het ongemak.

Waarom doen wij dit?

Bij Vrijdaggevoel vestigen we honderden verschillende ondernemingen. Het gaat dus ook niet om de 'inhoudelijkheid van één onderneming' of de directe inhoud van brieven van ondernemingen. We behartigen hierbij het belang van honderden andere ondernemers van onze locatie en anticiperen op ontwikkelingen. We willen een goede en verzorgde locatie blijven voor alle ondernemingen. Daarbij kan veel 'negatieve' post (gerechtsdeurwaarders of incassokantoren e.d.) niet prettig zijn voor andere gebruikers. Ter bescherming van alle klanten is er dus dit beleid.

Artikel 1
Beperking voor: B.V.-structuur met opvallende antwoorden bij intakelijst

Momenteel beperken we een B.V (zowel in oprichting als bestaand) waarbij tijdens het invullen van de intakeformulier bij een maandpakket gekozen is voor de postverwerkingsmethode 'post doorsturen naar privéadres'. Aangezien de B.V. een beperkte aansprakelijkheid heeft en hierdoor een ondernemingsvorm is voor Vrijdaggevoel waarbij controle gewenst is, zullen we deze aanvragen weigeren of soms optioneel vragen het eerste jaar een jaarpakket te nemen. Na het invullen van de postverwerkingsmethode 'post doorsturen naar privéadres', is deze beperking niet aan te herzien door alsnog te kiezen voor scannen of een andere verwerkingsmethode van de post.

Update: 01-03-2022

Artikel 2
Beperking voor: ondernemingen actief in de branche hennep/cannabis

Momenteel beperken we ondernemingen actief in de branche hennep/cannabis of gerelateerd aan deze branche in de grootste zin van het woord.

Update: 28-04-2022

Artikel 3
Beperking voor: B.V.-structuur met een concernrelatie in een Engelse Ltd

Momenteel beperken wij een B.V waarbij er concernrelatie is met een Engelse Ltd.

Update: 02-05-2022

Artikel 4
Beperking voor: logistiek- & transportondernemingen

Momenteel weigeren wij alle logistieke bedrijven, ondernemingen in de vervoerssector of transportondernemingen in de grootste zin van het woord. De beperking is van toepassing op alle rechtsvormen.

Update: 10-05-2022

Artikel 5
Beperking voor: automotive in combinatie met B.V.-structuur

Momenteel beperken we inschrijvingen waarbij het een B.V betreft (zowel nieuw en bestaand) in combinatie met autohandel; inkoop, verkoop of reparatie van auto's dan wel verhuren van auto's en automotive gerelateerde werkzaamheden in de grootste zin van het woord. Tevens is het niet mogelijk een aanvraag in te dienen bij BOVAG of RDW als autobedrijf met als inschrijfadres bij Vrijdaggevoel.

Update: 16-06-2022

Artikel 6
Beperking voor: onderhoud- & bouwondernemingen

Momenteel weigeren wij bouwondernemingen, algemene burgerlijke - en utiliteitsbouw, onderhoud, bouwnijverheid of ook bouwen in vastgoed in de grootste zin van het woord in combinatie met een besloten vennootschap. Eenmanszaken zijn wel toegestaan, B.V. daarentegen zijn tot nadere order beperkt.

Update: 19-08-2022

Op 22-08-2022 is dit uitgebreid tot alle onderhoud- & bouwondernemingen in de grootste zin van het woord. Hieronder vallen dus ook eenmanszaken of rechtsvormen als VOF.

Update: 22-08-2022