Inschrijfadres, vestigingsadres, bezoekadres en postadres: wat is het verschil?

Er worden als het gaat om een zakelijk adres bij de KVK - en daardoor ook bij ons - inderdaad veel termen door elkaar heen gebruikt. Dit kan voor wat verwarring zorgen.

Een zakelijk inschrijfadres en een zakelijk vestigingsadres betekenen eigenlijk hetzelfde. Ze zijn beiden een overkoepelende term voor het adres (of adressen) waarop jij je bedrijf inschrijft. Omdat het synoniemen zijn, gaan in dit artikel  enkel verder met de term 'vestigingsadres'.

Vestigingsadres = bezoekadres + postadres

Een bezoekadres is het adres dat men ziet als men jouw bedrijf opzoekt in het KvK handelsregister. Een postadres is het adres waar je voor je bedrijf de post ontvangt. Wanneer je bij Staete Vrijdaggevoel een KvK-adres afneemt, dan beschik je over een volledig KvK vestigingsadres dat voldoet aan alle eisen hieraan gesteld. Vraag je bij ons een zakelijk vestigingsadres aan, dan beschik je dus zowel over een KvK postadres als ook een KvK bezoekadres. Hierdoor is jouw privéadres volledig afgeschermd in het handelsregister. In de volksmond noemt men het vaak een KVK postadres, vandaar dat ook wij deze term gebruiken.